İzmir’de birlikte yaşadığı ve evlilik hazırlığı yaptığı Cemal Kusuvoğlu, tarafından öldürülen Özlem Eryakşi davası görüldü. Duruşma da sanık Kusuvoğlu’nun olay günü 112 personeli ile ses kayıtları dinlenirken, “Özlemin kendisini vurduğu” ifadesi yerine “Özlemi kendisinin vurduğu” ifadesi nedeniyle tutanak tutan polis memurlarının tanık olarak dinlenmesi istendi. Dava 27 Şubat tarihine ertelendi.
Dava sonrası açıklama yapan İzmir Kadın Meclisi İl Temsilcisi Tülin Osmanoğulları, Özlem Eryakşi’nin ilk vurulduğun günden itibaren ailesi ile iletişimde olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Olay yeri tutanağının ne kadar kıymetli olduğunu bu dava da gördük”
“Biraz önce şüpheli ölüm olarak söylenen Özlem Eryakşi’nin davasından çıktık. Ailesi ile birlikte 2 yıldan fazladır mücadelesini veriyoruz. Özlem’in iki tane çocuğu anneleri için adalet istiyor. Bizim Ocak ayı verilerimizde bu ay 32 tane şüpheli kadın ölümü var. Kadın cinayetleri artık intihar etti, kazayla oldu ya da şakalaşıyorduk diyerek üstü kapatılıyor. Biraz önceki sanıkta bütün senaryoyu bunun üzerine kurgulamış. Bunun üzerine ifade veriyor, konuşuyor. Çünkü buradan kurtulabileceğini biliyor. Sanığın avukatı diyor ki, ‘Olay yerinde sanığın elinden swap izi alınmamış’. 112’ye bir vaka geldiği zaman, kendini vurdu ya da intihar etti deniyorsa lütfen bu olaya bu bir kadın cinayeti olabilir diye yaklaşılsın. Olay yeri tutanağının ne kadar kıymetli olduğunu bu dava da gördük.
“Biz yıllardır Özlem ile birlikte mücadele veriyoruz”
Olay yerinde tutanağı tutan polislerin bir tek kelimesinden dolayı ertelendi. Olay yeri tutanağı, olay yeri inceleme olay yerine bilir kişi, olay yerindeki delillerin tam olarak toplanmasının ne kadar kıymetli olduğunu söylüyoruz. Olayda çalışan tüm görevlilere sesleniyoruz. Olaya gittiğinizde görevlerinizi tam yapın. Siz görevinizi eksiksiz ve tam yapmadığınız için kadın cinayetlerinin üstü kaza, intihar, yanlışlıkla oldu diye kapatılıyor. Biz savaşta değiliz ki keskin nişancılar tarafından vurularım. Biz yıllardır Özlem ile birlikte mücadele veriyoruz. Biz buradan Özlem’e adalet sağlatacağız. Bu emsal olacak.”
“Adalet yerini bulsun”
Özlem Eryakşi’nin annesi ise “Cemal yalan söylüyor. Kızımı tasarlayarak vurdu. Şimdi kurtulmaya çalışıyor. Adalet yerini bulsun. Ben bu gün varın yarın yokum ama çocukları için gelecekleri için adalet yerini bulsun” dedi.
Dava, sağlak ve solaklık tartışması nedeniyle ertelenmişti
İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 27 Mayıs’taki duruşmasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını sunmuştu. Sanık Cemal Kusuvoğlu için “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası talep eden savcı, herhangi bir ceza indirimi uygulanmamasını istemişti. Ayrıca, “ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurmak” suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti ve daha 22 Ocak tarihine ertelenmişti. 22 Ocakta görülen duruşma da ise maktülün sağlak ve solaklık tartışması nedeniyle mahkeme 5 şubata ertelenmişti. Dava bu gün İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’nde görüldü.
Duruşmada 2020 yılına ait olduğu belirtilen Cemal Kusuvoğlu ile Özlem Eryakşi arasında geçen bir ses kaydı dinlendi. Sanık ile maktül Özlem Eryakşi’nin arasında geçen konuşma:
“Ben 34 yaşındayım kimseyle uğraşamam, oğlum olmuş 17, kızım olmuş 11 yaşında. Düzgün bir hayat istiyorum. Kendi annem beni yiyor yiyor. Benim anama da Allah bir evlat acısı yaşatsın, ben göreyim de toprağa gelsin. Ben Gül Anne’yi ( Cemal Kusuvoğlu’nun annesi) daha çok seviyorum. Anneymiş ben 17 yaşında anne oldum. Ben hiç annemden annelik görmedim. Onların yaşattığı kötülüklerle ben iyi insan oldum.”
“Ben vurdum”
Sanık Cemal Kusuvoğlu’nun olay gününe ait 112 ile görüşmeleri de dinlendi. Dinlenen kayıtlarda, “Abi acil ambulans gelsin. Özlem evin adresini ver gülüm. Silahlı yaralama var. Lütfen ambulans gönderin” dediği dinlendi. 112 personelin ‘Bunu yapan kim?’ sorusuna, ‘Benim ben, ben vurdum. Hadi ambulans gönderin” dediği ortaya çıktı.
27 Şubat’a ertelendi
Sanık Avukatı savunmasında, polis tutanağında “Özlemin kendisini vurduğu” ifadesi yerine “Özlemi kendisini vurduğu” şeklinde bir harf hatası olduğunu iddia ederek polis memurlarının tanık olarak dinlenmesini talep etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’nde görülen dava da heyet, polis memurlarının tanık olarak dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirdi. Sonraki duruşma ise 27 Şubat tarihine ertelendi. (ANKA)
Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda ‘basabileceğiz’ – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor |
Günün öne çıkan haberleri TIKLAYIN | İmamoğlu’na Akın Gürlek soruşturmasında 7 yıl 4 ay hapis istemi: Siyasi yasak da isteniyor! TIKLAYIN | Forbes sıraladı: Dünyanın en zengin 10 insanı TIKLAYIN | Sergen Yalçın’ın acı günü: Kardeşi Gürsoy Yalçın hayatını kaybetti TIKLAYIN | Turabi hakkında yakalama kararı TIKLAYIN | Eski AKP milletvekili, Sözen’e sahip çıktı | MKYK Üyesi Miroğlu’ndan soruşturmaya tepki: Dünyada bir örneği var mı? |
More Stories
4 ilde eğitime kar engeli
Bodrum’da fırtına esareti… Dalga boyu 3 metreyi aştı, feribot seferleri iptal oldu!
Sakarya ve Çevresinde Kar Yağışı